Consultanta IT, Expertiza solutii & sisteme informatice

Consultanta si consiliere solutii IT

Evaluare, analiza & proiectare solutii informatice

Evaluarea solutiilor existente, analiza nevoilor curente, previziunea nevoilor viitoare – datorita experientei si politicilor de business, putem construi obiectiv sinteze, combinand, in functie de cerinte, perspectivele indicilor determinanti: cost, timp si calitate.

Evaluarea capitalului IT

Urmatoarea matrice exemplifica operatiuni simple, care tin cont de cate 2 factori determinanti.

 1 \ 2 cost timp calitate
cost Evaluarea valorii activelor informatice, in functie de conditiile de piata Evaluarea rentabilitatii, previziuni despre costuri de exploatare Analiza nevoilor curente pentru a stabili raportul optim pret/calitate
timp Previziuni asupra timpilor de functionare raportat la bugetul alocat Evaluarea exploatarii activelor, in functie de timpii utili Analiza productivitatii activelor, in functie de markeri prestabiliti
calitate Analiza nevoilor curente pentru a stabili raportul optim pret/calitate Previziuni asupra sustenabilitatii in timp a calitatii Analiza nevoilor curente si previziunea celor viitoare in raport cu evolutia tehnologica

 

Analiza & proiectare solutii informatice

Analiza nevoilor clientului si a conditiilor de piata determina proiectarea solutiilor optime, de la achizitie de calculatoare (desktop, workstation, notebook / laptop, tableta), la echipamente periferice (imprimante, faxuri, multifunctionale), la solutii speciale (servere, solutii de stocare in retea) si aplicatii software – inclusiv open source – (sisteme de operare, suite de productivitate, programe antivirus, programe de videoconferinta). Eficienta maxima si transparenta absoluta in toate etapele, implicarea clientului in toate situatiille decizionale relevante.

consultanta it, consiliere presale, achizitii echipamente calcul, computere, persoane fizice, persoane juridice, si expertiza tehnica proiecte finantare.

Consultanta pre-sale & achizitii hardware

Consultanta pre-sale consta in consilierea pentru alegerea solutiei optime in functie de nevoile clientului.

Indiferent de anvergura sau granularitatea proiectului de achizitie, cunoasterea tendintelor pietei, pasiunea pentru informare constanta, si abilitatea de a observa clientii si nevoile lor ofera echipei Project IT un avantaj important in etapa de consultanta pre-sale, fie ca e vorba de alegerea pieselor de calculator potrivite pentru urmatorul upgrade, de achizitia de periferice pentru sporirea productivitatii la birou prin cresterea ergonomiei, sau de cresterea confortului cotidian cu gadgeturi, de la telefoane la sisteme de navigatie.

Consultanta pre-sale & achizitii software

Feature-urile solutiilor software individuale disponibile in mod curent pe piata depasesc cu mult nevoile generale ale publicului de rand. Insa supraspecializarea aplicatiilor din cauza necunoasterii obiceiurilor consumatorilor, duce la aplicatii neutilizate/inutilizabile conform specificatiei initiale. Project IT acorda sprijin in alegerea software-ului potrivit ca raport calitate/pret. Suntem sustinatori ai proiectelor si aplicatiilor gratuite si open source, dar suntem la curent cu diversele sisteme de operare, programe antivirus, anti-malware, programe pentru office : editoare de text, calcul tabelar, creare rapida de prezentari, aplicatii de videoconferinta, browsere de internet, programe de contabilitate si gestiune si nu numai.

 

Consultanta cross-domain

Conform obiectivelor, Project IT ofera consultanta in tehnologia informatiei si domenii conexe.
Consultanta si expertiza interdisciplinara, cu tangente si valente in domeniul tehnologiei informatiei.Datorita pregatirii si experientei, membrii echipei Project IT sunt mereu in cautarea provocarilor noi, a cazurilor din afara scenariilor deja experimentate.
Rata de succes a prevenirii si rezolvarii problemelor care nu pot fi clasificate cu usurinta sau incadrate intr-un domeniu specific, ne recomanda ca punct de reper pentru inceperea cautarii solutiilor oricarei probleme tehnice dificile, neasteptate sau altfel iesite din comun.

 

Expertiza informatica pentru proiecte de finantare

Experienta si profesionalismul echipei Project IT sunt completate de cadrul juridic special conceput, pentru a putea fi parte integranta in proiecte de finantare, pe pozitiile care acopera latura IT, si in general nevoia de consultanta in domeniul tehnologiei informatiei.

Grupele de activitate (clasificate CAEN) ale personalitatii juridice a brandului Project IT sunt:

  • 620    Activitati de servicii in tehnologia informatiei
  • 631    Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
  • 582    Activitati de editare a produselor software
  • 951    Repararea calculatoarelor si a echipamentelor de comunicatii
  • 479    Comert cu amanuntul care nu se efectueaza prin magazine, standuri, chioscuri si piete

Obiectul principal de activitate este:

  • 6202    Activitati de consultanta in tehnologia informatiei

Pentru orice informatii, precum si pentru orice nevoie de comunicare, va rugam sa vizitati sectiunea contact.

Masurari si proiectare retele date

Masurari de distante, expertiza de incinte si constructii, calcule de necesar pentru:

Masuraratori, calcule, si proiectare retele date cablate si wireless.1. Retele cablate, care presupun interconectarea echipamentelor prin cablu UTP (standard, sau cu diverse grade de ecranare si izolare a perechilor de fire).
2. Retele wireless, care presupun conectarea echipamentelor la retele 802.11a/b/g/n.

Consultanta pentru achizitii echipamente retea, proiectare retele wireless cu interferente minime, consiliere si expertiza cablare retele structurate.