Asistenta & mentenanta

Asistenta IT & suport tehnic

Asistenta IT si suport tehnic remote si hands-on. Helpdesk IT level 1,2 si 3. diagnoza si reparatii calculatoare prin internet si la sediu

Asistenta IT semnifica acordarea suportului tehnic necesar pentru exploatarea la parametri optimi a tehnicii de calcul din dotarea clientului. Fie ca e vorba de probleme minore, temporare, legate de hardware/periferice, de probleme sistematice cauzate de software cu probleme de compatibilitate, de situatii spontane cauzate de combinatii de setari, de modificari aparute pe diverse site-uri folosite, sau de vasta plaja de posibilitati dintre ele, Project IT pune experienta si dedicarea echipei la dispozitia clientilor, cu accent pe eficienta, transparenta si comunicare.

Ordinea predefinita pentru canalele prin care oferim asistenta este urmatoarea:

 1. telefon/e-mail
 2. control la distanta prin internet
 3. deplasare + rezolvare la fata locului
 4. colectare echipament + retur dupa remedierea problemei

Asistenta IT si suportul tehnic sunt relativ usor cuantificabile, si se acorda dupa o grila tarifara care cuprinde si abonamente de asistenta si mentenanta, disponibila aici.

Suport remote

Prin mijloace specifice, de la ajutor telefonic, sprijin si asistenta prin e-mail pana la suport la distanta cu aplicatii remote-access, alegem intotdeauna varianta cea mai eficienta pentru identificarea sursei si rezolvarea problemelor aparute.
Suportul remote include – dar nu este limitat la – urmatoarele operatiuni si/sau rezolvarea problemelor din urmatoarea lista:

 • probleme cu sistemul de operare
 • functionarea incorecta a aplicatiilor sistem
 • incompatibilitatea programelor instalate (sau a modulelor aplicatiilor instalate)
 • interferente intre echipamente/programe in retea
 • configurarea incorecta a diverselor aplicatii instalate
 • configurarea incorecta a diverselor echipamente aflate in reteaua locala a clientului
 • erori aleatorii ale programelor folosite
 • probleme cu casuta de e-mail (fie ca este folosita afisarea in browser, sau clienti de e-mail)
 • functionare incorecta a browserului de internet
 • lipsa anumitor programe necesare desfasurarii activitatii clientului

Pentru suportul remote/asistenta la distanta cu aplicatii remote-access este evident necesar accesul la internet al echipamentului care face obiectul cererii de asistenta (in functie de situatie, poate fi suficient si accesul la internet al altui echipament din reteaua locala a acestuia).

Diagnoza & depanare defecte prin internet

O gama variata de probleme pot fi diagnosticate si depanate prin internet, direct pe echipamentul din locatia clientului, cu economii semnificative de timp si costuri. Acestea includ configurarea incorecta a programelor prin care se face accesul la servicii online (din care rezulta acces limitat la internet, imposibilitatea trimiterii sau receptionarii e-mail-urilor, programe cu acces limitat din cauza firewall-ului), pierderea datelor din cauza functionarii incorecte a programelor antivirus, configurarea incorecta a diverselor echipamente de/din retea, functionarea incorecta a echipamentelor periferice.

Configurare & optimizare calculatoare la distanta

Pe langa defectele propriu-zise care pot fi remediate prin asistenta la distanta, in urma diagnozei (sau la cererea clientului), se efectueaza configurari software si hardware prin internet, si operatiuni de optimizare, spre exemplu:

 • eliminare selectiva programe inutile instalate/rulate
 • eliminare date temporare create de sistemul de operare si diverse aplicatii
 • curatare cache
 • optimizare sistem de operare si aplicatii pentru componente hardware specifice
 • configurare echipamente retea pentru facilitarea functionarii optime a altor echipamente si/sau aplicatii

Instalare / dezinstalare software & drivere remote

In cadrul proceselor de diagnoza, depanare, configurare, si optimizare remote, dar si la cererea clientului, se efectueaza instalare si dezinstalare de software, instalare si update de drivere, reinstalare si actualizare de aplicatii, programe antivirus, suite de productivitate, programe specializate pentru diverse sectoare de activitate, certificate electronice si programe de semnatura.

Deplasare la sediu / in regim de urgenta

Asistenta IT si suport tehnic cu deplasare la sediul clientului in regim de urgenta, orar extins.Functionarea ca si Helpdesk IT, cu suport level 1 & 2, dar si level 3 in situatiile in care se aplica, include atat asistenta la distanta, cat si la sediul clientului. Punem accent pe eficienta si pe rapiditate, si avem disponibilitatea de a oferi suport cu deplasare la sediul clientului in regim de urgenta, conform planurilor tarifare (si abonamentelor de asistenta si mentenanta it) disponibile aici.
Planul de dezvoltare presupune acoperirea orelor de functionare ale clientilor cu nevoi diverse.

Mentenanta periodica

Mentenanta periodica reprezinta intretinerea efectuata asupra tehnicii de calcul din dotarea clientului, in cadrul procesului de asigurare a exploatarii acesteia la parametri optimi.
Operatiunile incluse in mentenanta periodica sunt concepute si planificate in asa fel incat sa asigure prevenirea si indepartarea timpurie a tuturor factorilor (de natura fizica, informatica, si de utilizare/factor uman) care duc la aparitia defectelor si a functionarii incorecte a tehnicii de calcul. In functie de nevoile specifice si situatiile aplicabile, setul de operatiuni efectuate, si frecventa lor se stabilesc si se prezinta clientului, cu accent pe eficienta.

Planurile de asistenta si mentenanta au fost concepute pentru a crea cadrul legal/contractual al relatiei cu clientul.